Balans te = Fotbad örter


Man kan beställa balans te på distans för att balansera energi flöde, för de flesta är det mer eller lika effektiv som akupunktur, men betydligt billigare. Man har 14 dagars ångerrätt. Kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela detta inom 14 dagar. Ångerrätten gäller inte för balans te med bruten försegling.

Många har provat olika örter, en del tycker att de inte hjälper, eller kan inte tåla de dåliga lukt. Efter lång tids studier, utforskning och verifiering, inspirerade av Yin Yang teori och några utmärkta kinesiska läkare, utvecklas liten mängd balans te och individuell balans te behandling enligt tungan. Skillnad från många andra använder vi ytterst lite örter, varje kund får ca 25-30 gram balans te. För de som beställer individuell balans te får de 5-7 sorter blandade örter enligt sin situation.

Även om det är ytterst lite, p.g.a. lämplig blandning av olika örter, vilka stödjer kroppens biologisk energi rörelse, reglerar kroppens energiflöde. Med enkel ord ändrar ört te inte något i kroppen, bara förstärka normal energi flöde.

Till ex, njuren system behöver energi stöd från lungor system, men många har blockering på processen, då får man olika symptom även sjukdomar. Balans te hjälpar energi flöde bli starkare, och blockering mindre, då kan energi flöde nära det normala, på så sätt aktiveras egen läkningsförmåga, rensas kroppen.

Med andra ord behandlar balans te inte sjukdomar, istället aktiverar balans te egen läkningsförmåga och kroppen läker sig själv.

Man behöver bestämma själv om en ska fortsätta med balans te efter varje kur. Det är bättre att fortsätta en lång period för att balansera kroppen om man känner förbättring på något vis. Om man tycker teet har hjälpt kan man fortsätta 1 år utan lång uppehåll. Individuell balans te behöver justeras efter varje kur.

Om man inte känna förbättring eller tycker teet inte hjälpt, rekommenderas inte fortsätta. Det går ändå om man själv be att fortsätta en eller två gånger till, i så fall är det inte lämpligt att klaga senare att en har betalat men inte fått förväntad resultat.

Man vet inte hur mycket protin, vitamin, kolhydrat, fett...... i teet. Balans te är inte lämpligt för de som måste vet det.


25-30 gram allmän balans te rekommenderas först: 350 kr inklusive moms

Allmän balans te kan delas till 20-30 dagar, 20 dagar(starkare), 30 dagar(mjukare). Allmän balans te innehåller Shen Qu Massa Medicata Fermentata, Malt, Maskros........ Om man känner inte tillräcklig effekt kan man prova individuell balans te.  


25-30 gram balans te för över delen av kroppen (ovanför navel): 390 kr inklusive moms

Teet kan delas till 20-30 dagar, vilket fokuserar obalans i över delen av kroppen, teet innehåller Ge Gen

Radix Puerariae, Du Huo Angelicae pubescentis Radix......... Om man känner inte tillräcklig effekt kan man prova individuell balans te. 


25-30 gram balans te för nedre delen av kroppen (under navel): 390 kr inklusive moms

Teet kan delas till 20-30 dagar, vilket fokuserar obalans i nedre delen av kroppen, teet innehåller Du Zhong Cortex Eucommiae, Ye Jiao Teng Caulis Polygoni Multiflori............ Om man känner inte tillräcklig effekt kan man prova individuell balans te.


Man kan beställa olika balans te HÄR.  


25-30 gram individuell balans te: 600 kr inklusive moms, (det kan delas till 20-30 dagar.)

Förutsättningar för individuell balans te

Ta 6 bilder av tunga, här förklarar hur man tar bilderna.

Man behöver skriva 3 viktigast symptom och svara frågorna, men inte behandling histori eller läkelmedel eller vad andra säger: 

Känner ofta varmt eller kallt i kroppen? I så fall var?

Lös eller torr eller normal avföring?

Fick Covid vaccinet?

Adress?

Email adress eller mobil nummer?

Tungan analyseras för att ordna örterna, det är ok att fråga vad man kan se från tungan, men det går inte att förklara för kunden pga det är omöjligt för en att förstå utan kinesisk medicinsk kunskap. Det är så bra att man vill förstå mer kinesisk medicin, men man kan inte förvänta sig att få baskunskap utbildning eller förklaring via te bestälningen. Om man vill lära sig kinesisk medicinsk kunskap rekommenderas TCM kurser på distans. Om någon vill fråga något ändå kan man boka tid för video konsultation.

Man kan beställa individuell balans te HÄR. Efter betalning skicka gärna din Information till info@akupunkturbk.se.


Råd ang hälsokost

Många frågar vad och hur man ska äta, det är omöjligt att svara individuellt. Här är råd för alla, om någon vill förstå mer kan man söka information i min facebook grupp"Traditionell kinesisk medicin, hälsa, liv",eller beställa web kurs B, eller boka tid för videokonsultation.

 Instruktion för balans te


Balans te behöver blandas ordentligt, bättre med en blender. Teet kan delas till 20 eller 30 dagar, man kan mäta och dela på olika sätt, det behövs inte exakt samma mängd varje dag. Att bada fötterna med teet först, om man känner förbättring på något sätt då fortsätta, om man inte känner förbättring efter 15 dagar kan man prova att dricka teet.

Att bada fötterna

Att bada fötterna ca 10-15 minuter med varmt vatten 2 gånger när som helst med teet, men intervallet tid behöver vara mer än 1 timme. Efter första fotbad bör man inte kasta te vatten, utan sparas för andra gång fotbad. Fyller på mer hett vatten när det blivit kallt. Varje dag 1/30 eller 1/20 av teet man får, vatten behöver vara samma hög som fotleden. Att massera fötterna när man badar kan få bättre effekt.

Att dricka

Om man inte känner förbättring via att bada fötterna kan man dricka balans te. Lägg i örterna när vattnet är kokande varmt, ca 150-200 ml vatten, örterna behöver stå och dra i hett vatten några minuter,dricka som te på fastande mage,man kan äta eller dricka efter några minuter. OK att ta in de som flyter i vatten som inte upplöser. Inte ta in de som ligger i botten som inte upplöser. Man kan spara de som ligger i botten som inte upplöser och fylla på med kokande varmt vatten och dricka som te en eller två gånger till när som helst. Det är även bättre att bada fötterna med varmt vatten tillsammans med de som ligger i botten som inte upplöser i kvällen.

För att få ännu bättre resultat kan man efter fotbad eller teet ligga på sängen och blunda,tungan bör kontakta överkäke, man kan röra delen som har besvär några minuter. Till exempel, om man har besvär i ryggen bör man röra ryggen långsamt; om man har förstoppning bör man andas med magen och massera tjocktarm för att stärka tarmrörelsen.

Det är inte bra att använda andra örter tillsammans med balans te. Bättre att använda balans te när man får det.


Förvaringstid

Teet kan förvaras i 3 månader. Eftersom varje persons kroppsliga tillstånd kan förändras över tid rekommenderar vi dock att du börjar dricka teet så snart som möjligt efter att du har mottagit det. Detta beror på att vi inte kan garantera att din kropp inte kommer att genomgå förändringar under lagringstiden(till exempel om du ändrar några av dina matvanor och plötsligt börjar äta stora mängder mycket kall mat, eller om dina levnadsvanor förändras och du börjar vara uppe sent på natten). Det nyanlända teet är skräddarsytt för att bäst passa dina nuvarande symtom.

Balans te ge ingen biverkning

Traditionella örter som har användas mer än några hundra år väljas, balans te är ca 1/10 dos jämför med vanlig ört behandling, vilket är för lite för att ge något biverkning.

Behandlingen kan öppna energi kanal, och mer Qi och blod cirkulerar, viken aktiverar kroppens egen läkningsförmåga, då kan patienter känna mycket i kroppen. Det varierar från person till person, och inte är begränsad i den områden man vill få behandling, man kan känna yrsel,värk eller all möjliga obehagliga fenomen. Faktum är att detta är ett vanligt fenomen i behandlingsprocessen, eftersom denna holistiska behandling balanserar kroppen helhet.

Till ex, några kan ha feber, det är överflödig energi som inte behövs av kroppen lämnar ut. När patientens egna reningsprocess påbörjats behöver man släppa ut avfall som samlats i kroppen. Man kan få gå på toaletten flera gånger under dagen. Det är dock inte sjuk diarre, och magen och kroppen känns bra och avslappnad. En del patienter kan får psykiska utrensningar, till ex, man kan gråta, vilket betyder att skadliga känslor som stannar djupt i kroppen lämnar ut. Dessa fenomen är inte dåliga, tvärtom betyder det att kroppen justeras effektivt. Ta det lugnt och vila!

En del kan tro det är obehagligt, då kan man pausa några dagar.