På ett A4 papper gör 22 linjer med 1cm mellanrum. Strö ut örterna.
Vik pappret på längden så att örterna bildar en jämn sträng. Tag 1cm/dag

Alla patienter rekommenderas att beställa ört te distans för att balansera energi flöde, för de flesta är det mer eller lika effektiv som akupunktur, men betydligt billigare, man kan beställa närsomhelst via Messenger eller rydaku@gmail.com utan konsultation. De som bor i andra länder i EU behöver inte betala extra post avgift.

25-30 gram ört te: 500 kr (Tungan analyseras för att ordna örter, men kan inte förklara för kunden pga det är för svårt eller omöjligt för en att förstå utan kinesisk medicin kunskap, prisen ingår inte förklaring. Om någon vill förklaring ändå kan man boka tid för video konsultation.)

 
Liten mängd örtte
 
Många har provat olika örter, en del tycker de hjälpar inte, eller kan inte tåla de dålig lukt.
Efter lång tids studier, utforskning och verifiering, och inspirerad av några utmärkta kinesiska läkare, utvecklas liten mängd örtte behandling.
Skillnad från många andra använder vi ytterst lite ört, varje patient får ca 25-30 gram 7-9 sorter blandade örter enligt sin situation, vilken behövs dela till ca 21 dagar, det betyder 1.2-1.4 gram varje dag.
Även om det är ytterst lite, p.g.a. lämplig blandning av olika örter, vilka stödjer kroppens biologic energi rörelse, reglerar kroppens energiflöde. Med enkel ord ändrar ört te inte något i kroppen, bara förstärka normal energi flöde. Till ex, njuren system behöver energi stöd från lungor system, men många har blockering på processen, då får man olika symptom även sjukdomar. Ört te hjälpar energi flöde bli starkare, och blockering mindre, då kan energi flöde nära det normala, på så sätt känner man friskare, och kroppen rensas.
Teet smakar också gott för många.
 
Man behöver bestämma själv om en ska fortsätta med ört te efter varje kur. Det är bättre att fortsätta en lång period för att balansera kroppen om man känner förbättring på något vis. Om man tycker teet har hjälpt kan man fortsätta 1 år utan lång uppehåll. Om man inte känna förbättring eller tycker teet inte hjäpt, inte fortsätta.  
 
Man vet inte hur mycket protin, vitamin...... i teet. Balans te är inte lämpligt för de som måste vet det.
 

Förutsättningar

Ta 6 bilder av tunga innan örtbehandling, här förklarar hur man tar bilderna.   

Man behöver skriva 3 viktigast symptom och svarar frågorna, men inte behandling histori eller läkelmedel eller vad andra säger:
Finns det speciella tider att känna värre? Till ex. KL 7-Kl12 eller augusti, september?
Lös eller torr eller normal avföring? 
Känner ofta varmt eller kallt i kroppen? I så fall var?
Adress?
 
Instruktion för Örtte
 
Man behöver dela till ca 21 dagar, man kan mäta och dela på olika sätt, det behövs inte exakt samma mängd varje dag.
Att bada fötterna med teet först, om man känner inte förbättring efter 2 veckor kan man prova att dricka teet.
 
Att bada fötterna
Att bada fötterna ca 15-20 minuter med varmt vatten 2 gånger när som helst med teet, men intervallet tid behöver vara mer än 1 timme . Efter först fotbad bör man inte kasta te vatten, utan sparas för andra gång fotbad. Fyller på mera hett vatten när de blivit kallt .Varje dag 1/21 av teet man får, vattennivå behöver vara fotleder hög.  
 
Att dricka
lägga i örterna när vattnet är kokande varm, ca 150-200 ml vatten, örterna behöver stå och dra i hett vatten ca 5-10 minuter, dricka som te före frukost, man kan äta eller dricka efter 5 minuter. OK att ta in de som flyter i vatten som inte upplöser. Inte ta in de som ligger i botten som inte upplöser. Man kan spara de som ligger i botten som inte upplöser och fylla in med kokande varm vatten och dricka som te en gång till på eftermiddag när som helst. Det är även bättre att bada fötterna med varm vatten tillsammans med de som ligger i botten som inte upplöser i kvällen.
 
För att få ännu bättre resultat kan man efter fotbad eller teet ligga på sängen och blunda, tungan bör kontakta överkäke, man kan röra delen som har besvär några minuter. Till ex, om man har besvär i ryggen bör man röra ryggen långsamt; om man har förstoppning bör man andas med magen och massera tjocktarm för att stärka tarmrörelse.
 
Det är inte bra att använda andra örter när man behandlas med balansteet. Bättre att använda balanste innan 3 månader.
 
  
Ört te ge ingen biverkning
 
Örtte är ca 1/10 dos jämför med vanlig ört behandling, vilket är för lite för att ge något biverkning.
Behandlingen kan öppna energi kanal, och mer Qi och blod cirkulerar, viken aktiverar kroppens egen läkningsförmåga, då kan patienter känna mycket i kroppen. Det varierar från person till person, och inte är begränsad i den områden man vill få behandling. Faktum är att detta är ett vanligt fenomen i behandlingsprocessen, eftersom denna holistiska behandling balanserar kroppen helhet.
Till ex, några kan ha feber, det är överflödig energi som inte behövs av kroppen lämnar ut. När patientens egna reningsprocess påbörjats behöver man släppa ut avfall som samlats i kroppen. Man kan få gå på toaletten flera gånger under dagen. Det är dock inte sjuk diarre, och magen och kroppen känns bra och avslappnad. En del patienter kan får psykiska utrensningar, till ex, man kan gråta, vilket betyder att skadliga känslor som stannar djupt i kroppen lämnar ut. Dessa fenomen är inte dåliga. Ta det lugnt och vila!

En del kan tro det är obehagligt, då kan man pausa några dagar.

Vörför känner inte förbättring på besvär man vill få behandling? 

Teet stödjer kroppens biologic rörelse, reglerar kroppens energiflöde, det stödjer kroppen helhet. Om någon förbättring sker, betyder det att förstärkande energiflöde har balanserat den delens brist eller blockering. Den delen som inte känner förbättring finns obalans kvar, men säkert förstärkande energiflöde har redan arbetat i område, men pga olika orsaker kan man inte känner förbättring än.

Det betyder att om man känner en del förbättring, är det en tecken att hela kroppen börjar balanseras. Om man fortsätter ört te finns det hopp att mer besvär försvinner.

Ingen tid att förklara 

Det finns tillräcklig information om ört te på hemsidan. I alla fall finns det en del vill fråga något. Varje gång en kund beställer ört te kan man få svar av 2 enkla frågor, det är ok att fråga vad man kan se från tungan, men om man vill fråga: Varför? Vad betyder? Vad menar du? ....Då förväntar man mer än ett enkelt svar. Ditt mål här är att lösa problemet, inte att studera kinesisk medicin. Även om du har tillräcklig intresse och entusiasm, är det omöjligt att förstå behandlingsprinciper under kort tid på grund av bristen på nödvändiga kinesisk medicinska grunder. Jag anordnar kurser för de som vill förstå varför de har sjukdomar och vad bör man göra, eller de som är intresserade av traditionell kinesisk medicin. Man kan också boka tid för Video konsultation.

 
Råd ang hälsokost
 
Många frågar vad och hur man ska äta, jag har inte tid att svara individuellt. Här är min råd för alla, om någon vill förstå mer kan man söka information i min grupp "Tips från kinesisk medicinsk kunskap" eller delta i min distans kurs B, eller boka tid för en video konsultation.