På ett A4 papper gör 22 linjer med 1cm mellanrum. Strö ut örterna.
Vik pappret på längden så att örterna bildar en jämn sträng. Tag 1cm/dag

Liten mängd örtte
 
Skillnad från många andra använder jag ytterst lite ört, varje patient får ca 15-18 gram 7-9 sorter blandade örter, vilken behövs dela till ca 21 dagar, det betyder 700-900 mg varje dag. Även om det är ytterst lite, p.g.a. lämplig blandning av olika örter, vilka stödjer kroppens biologic rörelse, reglerar kroppens energiflöde och få betydlig effekt.  
Behandlings resultat beror inte bara på behandlingen, det beror också på hur man lever och hur man tänker. Tyvärr kan inte alla känna förbättring pga olika hinder, då är man inte lämplig att fortsätta. Man kan fortsätta 6-7 månader utan uppehåll om man tycker den har någon fördel. 
 
Vad balans te innehåller
 
7-9 sorter blandade örter, om man vill vet hur mycket protin, hur mycket vitamin......Tyvärr, jag vet inte och vill inte vet det. Balans te är inte lämpligt för de som måste vet det.
  
Förutsättningar
 
Ta 5 bilder av tunga innan örtbehandling, här förklarar hur man tar bilderna.   
Man behöver skriva 3 viktigast symptom och svarar 4 frågor:
Lös eller torr eller normal avföring? Gul eller ljus urin? Högt Blodtryck?Känner ofta varmt eller kallt i kroppen? I så fall var?
 
Instruktion för Örtte
 
Man behöver dela till ca 21 dagar, man kan mäta och dela på olika sätt, det behövs inte exakt samma mängd varje dag. lägga i örterna när vattnet är kokande varm, ca 50-100 ml vatten, örterna behöver stå och dra i hett vatten ca 5-10 minuter, dricka som te före frukost, man kan äta eller dricka efter 5 minuter. OK att ta in de som flyter i vatten som inte upplöser. Inte ta in de som ligger i botten som inte upplöser. Man kan spara de som ligger i botten som inte upplöser och fylla in med kokande varm vatten och dricka som te en gång till på eftermiddag när som helst. Det är även bättre att bada fötterna med varm vatten tillsammans med de som ligger i botten som inte upplöser i kvällen.
För att få ännu bättre resultat kan man efter teet ligga på sängen och blunda, tungan bör kontakta överkäke, man kan röra delen som har besvär några minuter. Till ex, om man har besvär i ryggen bör man röra ryggen långsamt; om man har förstoppning bör man andas med magen och massera tjocktarm för att stärka tarmrörelse.
Många har dåliga matsmältningssystem, det kanske kan påverka effekt av Balans te, då kan man prova bada fötterna med teet med varmt vatten ca 10-15 minuter innan man sover.
 
Ört te ge ingen biverkning
 
Örtte är ca 1/10-1/20 dos jämför med vanlig ört behandling, vilket är för lite för att ge något biverkning.
Behandlingen kan öppna energi kanal, och mer Qi och blod cirkulerar, viken aktiverar kroppens egen läkningsförmåga, då kan patienter känna mycket i kroppen. Det varierar från person till person, och inte är begränsad i den områden man vill få behandling. Faktum är att detta är ett vanligt fenomen i behandlingsprocessen, eftersom denna holistiska behandling balanserar kroppen helhet.
Till ex, några kan ha feber, det är överflödig energi som inte behövs av kroppen lämnar ut. När patientens egna reningsprocess påbörjats behöver man släppa ut avfall som samlats i kroppen. Man kan få gå på toaletten flera gånger under dagen. Det är dock inte sjuk diarre, och magen och kroppen känns bra och avslappnad. En del patienter kan får psykiska utrensningar, till ex, man kan gråta, vilket betyder att skadliga känslor som stannar djupt i kroppen lämnar ut. Dessa fenomen är inte dåliga. Ta det lugnt och vila!

En del kan tro det är obehagligt, då kan man pausa några dagar, om man försätter kommer bra effekt visas.

 
Kan jag få råd ang hälsokost?
 
Många frågar vad och hur man ska äta. Här är min råd för alla, om någon vill förstå varför, man kan söka information i min grupp "Tips från kinesisk medicinsk kunskap" eller delta i min distans kurs B, eller boka tid för en video konsultation.
 
Om man känner inte förbättring efter en ört kur  
  
Det finns orsaker som kan leda till obalans i kroppen, om man kan inte förhindra orsakerna attackerar, kan de påverka örtte funktion. Då rekommenderas inte mer örtte behandling.