På ett A4 papper gör 22 linjer med 1cm mellanrum. Strö ut örterna.
Vik pappret på längden så att örterna bildar en jämn sträng. Tag 1cm/dag

Liten mängd örtte
 
Inspirerad av några duktiga kinesisk läkare utvecklade jag liten mängd örtte behandling. Skillnad från många andra använder jag ytterst lite ört, varje patient får ca 4-7 gram 5-7 sorter blandade örter, vilken behövs dela till ca 21 dagar, det betyder 200-300 mg varje dag. De flesta kan märka något förbättring efter en ört kur, men inte alla.
Ört växer i naturen mellan himlen och jorden, fick energi eller Qi från himlen, och smak från jorden. Om man använder vanlig mängd, ört visar sin smak från jorden. Om man använder liten mängd visar ört sin energi eller Qi från himlen, vilken kan reglera kroppen energiflöde.
Även om det är ytterst lite, p.g.a. lämplig blandning av olika örter, vilka stödjer kroppens biologic rörelse, reglerar kroppens energiflöde och få betydlig effekt.
Behandlings resultat beror inte bara på behandlingen, det beror också på hur man lever och hur man tänker. Tyvärr kan inte alla känna förbättring pga olika hinder, då är man inte lämplig för behandlingen. Efter en örtte kur kan man fortsätta om man tycker den har någon fördel, annars inte för att undvika otrevlighet.
 
Förutsättningar
 
Ta 5 bilder av tunga innan örtbehandling, bra att be annan ta bilder för dig för bättre kvalite. Skicka till mig för att få tunga diagnos. Undvik dricka kaffe eller något annat som kan ge färg på tungan innan man tar bilder. Dina bilder kan användas för anonym patientfall analys om du inte är emot när du skickar bilder.
 
När du tar bilder behöver följande punkter noteras:
1 Ljus: Välj dagtid och under tillräckligt och mjukt naturligt ljus, till exempel nära balkonger och fönster.
2 Position: Kamerapositionen måste vara något högre än tungan.
3 Hållning: Lyft upp huvudet, sträck naturligt ut tungan ur munnen, slapp av tungkroppen, platta tungan. Försök öppna munnen för att helt exponera tungan och sträck inte tungan för hårt. hel tunga, inklusive tungas rot behöver visas.
4 Fokus: Mitt i tungan, se till att bilden är klar.
En bild av under tungan behövs.
 
Tungan diagnos
 
Många frågar vad man kan se på tungan. Om man hoppas jag kan se njuren inflammation eller reumatism eller...... Då kommer man att vara besviken. Om man vill få en diagnos från skolmedicin bör man besöka vårdcentral. Jag kan och vill inte göra det.
Jag kan se var man har blockering, var man har föroreningar, var man har fullhet, var man har tomhet (brist), om man har vätska obalans, om man har blodstagnation, om man har kyla ondska, om man har eld ondska (hett) .... De är möjliga orsaker för njuren inflammation eller reumatism eller oräkneliga sjukdomar enligt skolmedicinen. Om man arbetar med de orsakerna kan man få balans tillbaka, då kan tungan ser bättre ut, och man mår bättre.
 
Det finns orsaker som kan leda till blockering, föroreningar, fullhet, tomhet (brist), vätska obalans, blodstagnation...... Man kan läsa själv här.
 
Om man vill förstå mer kan man studera kinesisk medicin kunskap själv eller delta i mina online kurser. Jag har inte tid att förklara för varje person som vill få örtte behandling.
 
Man behöver skriva 3 viktigast symptom och svarar 4 frågor:
Lös eller torr eller normal avföring?
Gul eller ljus urin?
Högt Blodtryck?
Känner ofta varmt eller kallt i kroppen? I så fall var?
 
Instruktion för Örtte
 
Man behöver dela till ca 21 dagar, man kan mäta och dela på olika sätt, det behövs inte exakt samma mängd varje dag. lägga i örterna när vattnet är kokande varm, ca 50-100 ml vatten, örterna behöver stå och dra i hett vatten ca 5-10 minuter, dricka som te före frukost, man kan äta eller dricka efter 5 minuter. OK att ta in de som flyter i vatten som inte upplöser. Inte ta in de som ligger i botten som inte upplöser. Man kan spara de som ligger i botten som inte upplöser och fylla in med kokande varm vatten och dricka som te en gång till på eftermiddag när som helst. Det är även bättre att bada fötterna med varm vatten tillsammans med de som ligger i botten som inte upplöser i kvällen.
För att få ännu bättre resultat kan man efter teet ligga på sängen och blunda, tungan bör kontakta överkäke, man kan röra delen som har besvär några minuter. Till ex, om man har besvär i ryggen bör man röra ryggen långsamt; om man har förstoppning bör man andas med magen och massera tjocktarm för att stärka tarmrörelse.
 
Ört te ge ingen biverkning
 
Örtte är ca 1/10-1/20 dos jämför med vanlig ört behandling, vilket är för lite för att ge något biverkning.
Behandlingen kan öppna energi kanal, och mer Qi och blod cirkulerar, viken aktiverar kroppens egen läkningsförmåga, då kan patienter känna mycket i kroppen. Det varierar från person till person, och inte är begränsad i den områden man vill få behandling. Faktum är att detta är ett vanligt fenomen i behandlingsprocessen, eftersom denna holistiska behandling balanserar kroppen helhet.

Till ex, några kan ha feber, det är överflödig energi som inte behövs av kroppen lämnar ut. När patientens egna reningsprocess påbörjats behöver man släppa ut avfall som samlats i kroppen. Man kan få gå på toaletten flera gånger under dagen. Det är dock inte sjuk diarre, och magen och kroppen känns bra och avslappnad. En del patienter kan får psykiska utrensningar, till ex, man kan gråta, vilket betyder att skadliga känslor som stannar djupt i kroppen lämnar ut. Dessa fenomen är inte dåliga. Ta det lugnt och vila!

En del kan känna mycket i kroppen, då är det ok att minska dosen, om man försätter kommer bra effekt visas.

 
Ingen speciell ört för en organ
 
Det finns en del speciell ört som har effekt på olika obalans eller olika inre organ, men problem uppstår ofta inte direkt p.g.a. en organs egen fel, det möjligt kommer från energi, Qi flödes fel, om man bara använder örter som påverkar en organ, då kan man känns förbättring tillfälligt, men sen kan bli dåligt igen, p.g.a. energi fält på organen blir starkare, men energi, Qi flöde inte ändras, kanske mer blockering i system.
Så ört behandling kan inte ta en inre organ som mål, måste man reglera helhet för att stärka energi flöde, och tillsammans med örterna som har effekt till en speciellt organ system, därför använder jag ofta fler örter tillsammans, detta är rätt väg för ört behandling.
En del frågar vad är örterna du använder för den besvären, jag använder olika örter för olika patienter enligt sina egna situation även om de har samma symptom, och örterna för en patient andras för att sin situation ändras p.g.a ört behandling.
 
Om man märker ingen förbättring efter en ört kur
 

Det finns orsaker som kan leda till obalans i kroppen, om man kan inte förhindra orsakerna attackerar, kan de påverka örtte funktion. Då rekommenderas inte mer örtte behandling. 

 

Man kan göra något själv

Läsa gärna