Jag anordnar kurser på distans för de som vill lära något för egen hälsas skull. Varje kurs är fristående. Kurserna är enkla och lärs ut på kort tid. Efter kursen får du kurs Intyg, och ökad medvetenhet om din kropp och hälsa och hur vi förebygger sjukdomar och kostlära. Kunskapen inom kinesisk medicin är lätta att applicera i din vardag. 

Varje kurs har två delar:

a. att beställa och studera digital kursmaterial själv, man kan beställa när som helst.

b. att delta min föreläsning via Internet Skype eller på plats. Man behöver studera kurs material nog innan föreläsning, ju mer man studerar material, desto lättare förstår en kurserna.

Anmälan är bindande, i alla fall har man 14 dagars rätt att ångra sig, men ångerrätten gäller inte för beställning av kursmaterial.

Om man får förhinder att delta i föreläsning, kan man inte få avgift tillbaka, men kan man delta samma föreläsning eller föreläsning i samma pris gratis på senare tillfälle.

Om man vill repetera en kurs en har deltat, kan man delta med lägre kursavgift: 200 kr.

  

A. Baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin (Krävs inte förkunskap)

Denna kursen vänder sig till de som vill lära något för egen hälsas skull, och massör eller motsvarande som vill bredda sin kompetens med kunskaper inom kinesisk medicin. 

Kurs innehåller:

Teoretiska grunder för den kinesiska medicinen, Yin & Yang, de fem elementen, organfunktioner, essens, Qi, själen, blod, kroppsvätskor, yttre och inre orsaker till sjukdomar. 

Digital kursmaterial avgift: 100 kr inklusive moms

Föreläsning: 500 kr inklusive moms 

 

  

B. Främjar självläkning och kostlära enligt Kinesisk medicin(Krävs inte förkunskap)

Denna kursen vänder sig till de som vill lära något för egen hälsas skull, och massör eller motsvarande som vill bredda sin kompetens med kunskaper inom kinesisk medicin.

Kurs innehåller:

Förebyggande Principer, Hälsa konservering, Att vårda psykiska tillstånd, Måttlig arbete och vila, Rätt levnadsvanor, Kontrollera önskningar, Balansera Yin & Yang, Att vårda inre organ, Orsaker till några vanliga symtom, Sätta diagnos själv enligt kroppensorgan klockan, Rätt kost och livsstil, Kroppen och livsmedels natur, Säsong och livsmedel, Livsmedel för olika inre organ

Digital kursmaterial avgift: 100 kr inklusive moms

Föreläsning: 500 kr inklusive moms
10:00-16:00 (Lunch paus 11:50-12:50), 4/10 måndag, Intenet kurs via Skype
  

C. Kroppens hemlighet från Öst--Meridiansystem och dess funktion och användning (Krävs inte förkunskap)

Denna kursen vänder sig till de som vill lära något för egen hälsas skull, massör eller motsvarande som vill bredda sin kompetens med kunskaper inom meridianer, och de som vill lära akupunktur eller akupressur.

Kurs innehåller två delar

1. Olika meridiansystem

2. Viktiga punkter lokalisation

Digital kursmaterial avgift: 100 kr inklusive moms

Föreläsning: 500 kr inklusive moms
 
10:00-16:00 (Lunch paus 11:50-12:50) 23/9,  Intenet kurs via Skype
 
 
 
D. Moxibustion kurs (Krävs inte förkunskap)

Man kan använda Moxibustion att behandla själv och familj. Moxibustion, örtbränning är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin och är i princip detsamma som akupunktur.

Kurs innehåller:

Olika moxibustion, Kontraindikationer, Moxibustion beredd, Hur att göra moxibustion, Krav för patient, Moxibustions effekt, Att behandla sjukdomar enligt meridian teori och erfarenhet, Punkterna av olika Inre organ, qi, blod, sena, ben, benmärg, Du meridian moxibustion, Akupunkter väljas,Vad händer under moxibustion, Moxibustion ordningen, Reaktion efter moxibustion, Försiktighetsåtgärder, Moxibustion rökelse, Moxibustion aska

Digital kursmaterial avgift: 100 kr inklusive moms

Föreläsning: 500 kr inklusive moms
 
10:00-16:00 (Lunch paus 11:50-12:50) 30/10 lördag, Intenet kurs via Skype
 
  
 


Om man vill fråga eller anmäla, skicka e-post till rydaku@gmail.com.

Man kan betala med ActiWay eller faktura.

 

 

 

 

Kurs feedback

Benjamin har under två dagar gett mig en insikt om ett helt system som tar hand om människan. Det har varit spännande. Det har också väckt nyfikenheten hos mig och nu utbildar jag mig inom TCM.

Tack Benjamin.
Peter B 
 
 
Kursfeedback
Jag har gått på distanskurser  A, B och C. Baskunskaper inom kinesisk medicin gav mig en ny uppfattning hur kroppen fungerar och berikade mina anatomi-muskler kunskaper som massör. Jag är tacksam för det materialet jag fick, jag djupdök i akupressur-akupunktur världen som är det rätta sättet att behandla eller förebygga sjukdomar. Jag började använda meridiansystemet i samband med massage och det gav otroliga reaktioner av patienterna. 
Mvh. Egle Stanelyte
Egles Massage och Yoga
Tel.  070-06 234 95
www.harmoni.n.nu
 
Baskursen gav en förståelse för kinesisk traditionell medicin vilket är nog så viktigt för oss som inte är uppfödda med tänket. 

Rent praktiskt visade båda kurserna hur man bibehåller balansen mellan yin och yang viktig, och vad man ska vara vaksam på med stigande ålder, upprätthåller Qi och  motverkar stagnation i de olika meridianerna. 

Det tar ett tag- åtminstone för mig- innan jag till fullo begrep hur bra kurserna egentligen var. 

Däremot kändes kanske frågestunderna mindre givande då deltagarna egentligen bara kunde be om egenhjälp/diagnos/råd, vilket kanske inte alltid var så väldigt allmänbildande. 

När jag smält de två grundläggande kurserna kommer jag troligen söka till trean./Gunilla 

 Hej Benjamin!  

Först vill jag tacka så jättemycket för alla behandlingar som du gav mig. Du är otroligt duktig!!! Jag har fullt förtroende för dig som läkare och ditt sätt att se på kroppen. 
Jag känner mig glad i kroppen att jag äntligen kan få hjälp med mina symtom som sjukvården inte tar på allvar å ger medicin till.  
Jag känner nu ett hopp om att jag ska kunna bli frisk ska även läsa alla papper från kursen och ta till mig detta för att kunna hjälpa till med min hälsa.  
Min tro är att jag kan bli symtomfri. 
Tack för en väldigt intressant kurs! 
Ann
  

Under Baskunskaper Om meridianer två dagar, hade jag en trevlig upplevelse när i lungmeridianen lokaliserade jag en öm punkt i mina tummar. Då började jag massera mina ömma tummar, och då och då. Efter det, märkte jag att rörelse i min vänstra arm uppåt förbättrats. Det är ett gammalt problem på mina axlar, som inte är löst, smärtan kvarstår men är mindre. Jag ska försätta att lära mig om TCM, samt skulle jag vilja få en skriftlig sammanfattning av de applikationer i punkterna om det är möjligt. Tack Benjamin.

Mvh

Delia P

 

Hej och stort tack för väldigt bra kurser! 

Efter att mer än 30 år ha arbetat som sjuksköterska i sjukvården, så är jag helt fascinerad över vad TCM kan åstadkomma- utan alla de biverkningar som läkemedelbolagens mediciner alltsomoftast medför!  
Är jätteglad över att du håller dessa kurser! 
Med vänlig hälsning   Bodil K