Jag anordnar olika distans kurser för de som är intresserade av att lära sig kinesisk medicin, akupunktur, akupressur, eller de som vill komplettera sina mottagningar med meridian behandling (kurs A-G), eller utbildad akupunktör som vill förbättra behandlings resultat (kurs H-J).   

Jag kan anordna speciella kurser och utbildningar för företag och organisationer i hela Sverige enligt behov. 

I kurserna kommer jag lära ut det jag tycker är viktigt och undervisa den del som är lätt att förstå och som kan användas av en svensk. 

Kurserna är enkla och lärs ut på kort tid. Man kommer att förstå att kinesisk medicin, akupunktur och akupressur inte är svårt att lära och använda.
Man får läsa kursfeedback här.

 

Information on kurs A,B och C

 

F. Baskunskaper inom Kinesisk medicinsk diagnos metoder (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin eller kurs A och meridianer eller kurs C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande som vill lära sig akupunktur.

Kursen innehåller: 

Diagnos metoder: 

Att observa, Tung diagnos, Att höra, Att fråga, Palpation, Puls diagnos.  

kursmaterial avgift: 1000 kr inklusive moms 

Tid: 12:40- 16:40  Enligt överenskommelse, Halmstad 

  

G. Baskunskaper inom akupunktur (Förkunskapskrav är baskunskaper inom Kinesisk medicinsk diagnos eller kurs F

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande som vill lära sig akupunktur.  

Kursen innehåller: 

Akupunktur histori, Säkerhet för akupunktur, Förebyggande av infektion, Förebyggande av olyckor, Hantering av nålar 

Aupunkturpunkter lokalisation

Pris: 2000 kr inklusive moms

Tid: 12:40- 16:40  Enligt överenskommelse, Halmstad 

 

H. Att välja meridianer och punkter för behandling av smärt (Förkunskapskrav är bas baskunskap om kinesisk akupunktur eller G) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära metoder att välja meridianer och punkter för att behandla smärt problem. 

Kursen ska lära ut en effektiv metod för att hitta optimal balans punkter. Metoden skiljer sig från den vanliga akupunktur, den bygger på den grundläggande principen av TCM- Balans. Den metoden avslöjar en rad olika former av balans som kan tillämpas för att behandla smärta med en snabbt kliniska resultat. I metoden, en nål används ofta för att balansera energin i den motsatta området, som producerar omedelbar lindring av stagnation eller smärta.  

Kursen innehåller tre behandlingstekniker:

1. Att välja fler meridianer enligt enkel princip.
2. Att välja goda punkter enligt enkel princip.
3. Att leda den helande kraften till det drabbade område

Pris: 2000 kr inklusive moms 

Efter kursen kan man effektivt behandla värkproblem med kinesisk akupunktur.  

Tid: 12:40- 16:40  Enligt överenskommelse, Halmstad 

  

I. Behandling av ofta förekommande symtom och sjukdomar med akupunktur (Förkunskapskrav är bas baskunskap om kinesisk akupunktur eller G) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära metoder att för att behandla ofta förekommande symtom och sjukdomar med akupunktur. 

Kursen innehåller tre delar:

1. Principer att behandla sjukdomar av olika system.  

2. Meridianer och punkter för att behandla en del sjukdomar: Artros, Astma, Eksem, Fibromyalgi, Förkylning, Förstoppning, Diarré, Klumpkänsla i hals, Migrän, Magkatarr, Nackspärr, I.B.S, Infertilitet, Insomnia, Ischias, oregelbunden menstruation, Reumatism, Rosacea, Sköldkörtelproblem, Stress

Pris: 2000 kr inklusive moms 

Tid:  12:40- 16:40 Enligt överenskommelse, Halmstad 

 

Fortbildningskurser

J. Smärtfri akupunktur (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk akupunktur eller kurs G) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära en effektiv och smärtfri metod för att behandla smärt problem. Kursen inklusive praktik undervisning. 

Smärtfri akupunktur betyder att patienten nästan inte alls känner av nålarna. Nålar sättes på magen där har man mycket fet, behandlingen blir därför så gott som helt smärtfri. 

Att behandla på detta sätt på magen i ett visst mönster som man mäter ut för varje individ är en effektiv behandling för olika tillstånd.

Pris: 2000 kr inklusive moms

Efter kursen kan man behandla värkproblem i hela kroppen och några andra sjukdomar, tex. klimakteriebesvär, reumatism, trötthet. Akupunktur har blivit en avkoppling och njutning. 

Tid: 12:40- 16:40 Enligt överenskommelse, Halmstad 

 

K. Smärtbehandling (Förkunskapskrav är bas baskunskap om kinesisk akupunktur eller kurs G) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära en effektiv och enkel metod för att behandla smärt problem.

Kurs deltagare kan få behandling av värk, eller kan ta med en patient som har värk för praktik visning kostnadfritt.  

Kursen innehåller fem behandlingstekniker

1. Att välja speciellt goda punkter enligt en enkel och speciell metod
2. Att förbättra noggrannheten i behandlingen
3. Att leda den helande kraften till det drabbade område
4. Att förbättra den terapeutiska effekten (inklusive knut lösning teknik) 

5. Utblödning behandling  

Utblödning behandling är en metod för att behandla sjukdomen. Man släppar en liten mängd blod från en viss kroppsdelar. Om andra behandlingsmetoder inte är effektiva, finns det ofta bra effekt om man använder blödning behandling rätt. 

Pris: 2000 kr inklusive moms

Efter kursen kan man effektivt behandla värkproblem med kinesisk akupunktur. Minst 95% som har värk känner förbättring direkt(i mitt fall i alla fall). 

Tid:  12:40- 16:40 Enligt överenskommelse, Halmstad

 

H. Tung's Magic Points essens punkter bas nivå (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin och akupunktur eller kurs G) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära en effektiv metod för att behandla olika besvär. 

Tung's Magic Points bygger på lärdomar från Ching-Chang Tung. Dr.Tung var mottagare av en hemlig akupunktur punkter system som har ärvts och förfinats i sin familj. Tung's Magic Points är olika än fjorton meridianer system, det är en enkel behandlingsmetod med signifikant effekt.

Pris: 2000 kr inklusive moms 

Tid:  12:40- 16:40  3/6 lördag,  Halmstad 

 

Kort tid praktikanter

Vara med 15 patienters behandlingar

Pris: 1500 kr inklusive moms 

Om man vill fråga eller anmäla, skicka e-post till rydaku@gmail.com

 

Antalet deltagare är begränsat till 4 personer varje kurs, först till kvarn gäller. Deltagare kommer att få e-faktura genom e-post efter kursanmälan. Kursavgiften betalas senast tre veckor före kursstart. Skriv namn och kursdatum i meddelandefältet. Betalning sker till BG: 531-4745

Det finns möjlighet att lära sig avancerad nivå efter kurserna.