Jag anordnar olika kurser för de som är intresserade av att lära sig kinesisk medicin, akupunktur, akupressur, eller de som vill komplettera sina mottagningar med meridian behandling.

Jag kan anordna speciella kurser och utbildningar för företag och organisationer i hela Sverige enligt behov. 

I kurserna kommer jag lära ut det jag tycker är viktigt och undervisa den del som är lätt att förstå och som kan användas av en svensk. 

Kurserna är enkla och lärs ut på kort tid. Man kommer att förstå att kinesisk medicin, akupunktur och akupressur inte är svårt att lära och använda.
Man får läsa kursfeedback här.

Anmälan är bindande, i alla fall har man 14 dagars rätt att ångra sig, men ångerrätten gäller inte efter kursavgift betalning och kursmaterial levering digitalt.

Om man vill repetera en kurs en har deltat, kan man delta med lägre kursavgift. 200 kr för hälsa kurs, 400 kr för akupunktur kurs.

Information on kurs A,B och C

 

E. Baskunskaper inom akupunktur (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin eller kurs A, C) 


Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande som vill lära sig akupunktur. Kursen inklusive praktik undervisning. 

Kursen innehåller: 

Säkerhet för akupunktur, Förebyggande av olyckor, Hantering av nålar, Tung's Magic Points essens punkter lokalisation och användning

Pris: 2000 kr inklusive moms

12:30-16:30 23/3 Stockholm
Sista anmälningsdag 17/3
 
13:00-17:00 17/5 Skövde
Sista anmälningsdag  1/5 


F. Smärtfri akupunktur (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesiska medicin eller kurs A) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära en effektiv och smärtfri metod för att behandla smärt problem. Kursen inklusive praktik undervisning. 

Smärtfri akupunktur betyder att patienten nästan inte alls känner av nålarna. Nålar sättes på magen där har man mycket fet, behandlingen blir därför så gott som helt smärtfri. 

Att behandla på detta sätt på magen i ett visst mönster som man mäter ut för varje individ är en effektiv behandling för olika tillstånd.

Efter kursen kan man behandla värkproblem i hela kroppen och några andra sjukdomar, tex. klimakteriebesvär, trötthet. Akupunktur har blivit en avkoppling och njutning. 

Pris: 2000 kr inklusive moms

12:30-16:30 20/1, Halmstad
Sista anmälningsdag 13/1

12:30- 16:30 6/4 Stockholm
Sista anmälningsdag 1/4G. Att välja meridianer och punkter för behandling av smärta (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesiska medicin eller kurs A, C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära metoder att välja meridianer och punkter för att behandla smärt problem. 

Kursen ska lära ut en effektiv metod för att hitta optimal balans punkter. Metoden skiljer sig från den vanliga akupunktur, den bygger på den grundläggande principen av TCM- Balans. Den metoden avslöjar en rad olika former av balans som kan tillämpas för att behandla smärta med en snabbt kliniska resultat. I metoden, en nål används ofta för att balansera energin i den motsatta området, som producerar omedelbar lindring av stagnation eller smärta. 

Kursen innehåller tre behandlingstekniker:

1. Att välja fler meridianer enligt enkel princip.
2. Att välja goda punkter enligt enkel princip.
3. Att leda den helande kraften till det drabbade område

Pris: 2000 kr inklusive moms 

Efter kursen kan man effektivt behandla värkproblem med kinesisk akupunktur. 
 
12:30-16:30 3/2, Halmstad
Sista anmälningsdag 28/1
 
12:30- 16:30, 4/5 Stockholm 
Sista anmälningsdag 25/4


H. Baskunskaper inom Kinesisk medicinsk diagnos metoder (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin eller kurs A, C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära sig effektiva Kinesisk medicinsk diagnos metoder.

Kursen innehåller: 

Diagnos metoder: 

Att observera, Tung diagnos, Att höra, Att fråga, Palpation, Puls diagnos. 

kurs avgift: 2000 kr inklusive moms 

12:30- 16:30 18/5, Stockholm
Sista anmälningsdag 10/5


I. Behandling av ofta förekommande symtom och sjukdomar med akupunktur (Förkunskapskrav är kurs H) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära metoder att för att behandla ofta förekommande symtom och sjukdomar med akupunktur. 

Kursen innehåller tre delar:

1. Principer att behandla sjukdomar av olika system. 

2. Meridianer och punkter för att behandla en del sjukdomar: Artros, Astma, Eksem, Fibromyalgi, Förkylning, Förstoppning, Diarré, Klumpkänsla i hals, Migrän, Magkatarr, Nackspärr, I.B.S, Infertilitet, Insomnia, Ischias, oregelbunden menstruation, Reumatism, Rosacea, Sköldkörtelproblem, Stress

3. Att välja akupunkter enligt tiden

Pris: 2000 kr inklusive moms 

12:30- 16:30 1/6, Stockholm
Sista anmälningsdag 20/5

   

Om man vill fråga eller anmäla, skicka e-post till rydaku@gmail.com. Det finns möjlighet att lära sig avancerad nivå efter kurserna.