Jag anordnar olika kurser för de som är intresserade av att lära sig kinesisk medicin, akupunktur, akupressur, eller de som vill komplettera sina mottagningar med meridian behandling.

Jag kan anordna speciella kurser och utbildningar för företag och organisationer i hela Sverige enligt behov. 

I kurserna kommer jag lära ut det jag tycker är viktigt och undervisa den del som är lätt att förstå och som kan användas av en svensk. 

Kurserna är enkla och lärs ut på kort tid. Man kommer att förstå att kinesisk medicin, akupunktur och akupressur inte är svårt att lära och använda.
Man får läsa kursfeedback här.

Anmälan är bindande, i alla fall har man 14 dagars rätt att ångra sig, men ångerrätten gäller inte efter kursavgift betalning och kursmaterial levering digitalt.

Om man vill repetera en kurs en har deltat, kan man delta med lägre kursavgift. 200 kr för hälsa kurs, 400 kr för akupunktur kurs.

Information on kurs A,B och C

 

E. Baskunskaper inom akupunktur (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin eller kurs A, C) 


Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande som vill lära sig akupunktur. Kursen inklusive praktik undervisning. 

Kursen innehåller: 

Säkerhet för akupunktur
Förebyggande av olyckor
Hantering av nålar
Vanlig symptom p.g.a överskott och underskott i olika system
I huden akupunktur
Akupunktur på hand och fotleder
Att välja akupunkter enligt tiden

Praktisk del:

att prova att sätta nålar

att undervisa behandla patienter

Pris: 2000 kr inklusive moms

Digital kursmaterial ingår 
 
10:00-16:00 (Lunch paus 45 min) 24/10 Lindome
   


F. Akupunktur enligt tungan och smärtfri akupunktur (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesiska medicin eller kurs A och C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära akupunktur enligt tunganen och en effektiv och smärtfri metod för att behandla smärt problem. Kursen inklusive praktik undervisning. 
 
Akupunktur enligt tungan betyder att man väljer punkter enligt tunga diagnos. Då kan man behandla kroppens obalans genom enkel tecken från tunga.

Smärtfri akupunktur betyder att patienten nästan inte alls känner av nålarna. Nålar sättes på magen där har man mycket fet, behandlingen blir därför så gott som helt smärtfri. 

Att behandla på detta sätt på magen i ett visst mönster som man mäter ut för varje individ är en effektiv behandling för olika tillstånd.

Efter kursen kan man behandla värkproblem i hela kroppen och några andra sjukdomar, tex. klimakteriebesvär, trötthet. Akupunktur har blivit en avkoppling och njutning. 

Pris: 2000 kr inklusive moms
Digital kursmaterial ingår 

 

G. Att välja meridianer och punkter för behandling av smärta (Akupunktur eller akupressur)(Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesiska medicin eller kurs A, C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära metoder att välja meridianer och punkter för att behandla smärt problem. 

Kursen ska lära ut en effektiv metod för att hitta optimal balans punkter. Metoden skiljer sig från den vanliga akupunktur, den bygger på den grundläggande principen av TCM- Balans. Den metoden avslöjar en rad olika former av balans som kan tillämpas för att behandla smärta med en snabbt kliniska resultat. I metoden, en nål används ofta för att balansera energin i den motsatta området, som producerar omedelbar lindring av stagnation eller smärta. 

Kursen innehåller 4 behandlingstekniker:

1. Att välja fler meridianer enligt enkel princip.
2. Att välja goda punkter enligt enkel princip.
3. Att lösa blockering 
4. Att leda den helande kraften till det drabbade område
  

Efter kursen kan man effektivt behandla värkproblem  
 
Pris: 2000 kr inklusive moms 
Digital kursmaterial ingår 
  


H. Behandlingar enligt puls diagnos (Akupunktur eller akupressur) (Olika än vanliga akupunktur utbildningar)
 
(Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin eller kurs A, C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära sig effektiva Kinesisk medicinsk diagnos metoder och behandlingar. En del är orolig för att om man kan lära sig en bra puls diagnos på kursen. Några har varit på universitet några år, och kan inte lärt sig bra puls diagnos. Vad är anledningen? Anledningen är att de har inte hittat rätt metod.


Kursen innehåller: 
 
Puls diagnos
Behandling enligt Puls diagnos

kurs avgift: 2000 kr inklusive moms 
 
Digital kursmaterial ingår 
 
 
 
I. Behandlingar enligt diagnos från att observera patientens Yin och Yang (Förkunskapskrav är baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin eller kurs A, C) 
Genom diagnos från att observera patientens Yin och Yang kan man förstå väsen av sjukdomen. Behandlingen blir enkelt och effektivt.   
   
Pris: 2000 kr inklusive moms
Digital kursmaterial ingår 
  
   
J. Tung's Magic Points essens och behandling av ofta förekommande symtom och sjukdomar med akupunktur (Förkunskapskrav är kurs A, C) 

Denna kursen vänder sig till massör eller motsvarande (även väl utbildat akupunktör) som vill lära metoder att för att behandla ofta förekommande symtom och sjukdomar med akupunktur. 

Kursen innehåller 3 delar:
 
1. Tung's Magic Points essens

2. Principer att behandla sjukdomar av olika system. 

3. Meridianer och punkter för att behandla en del sjukdomar: Artros, Astma, Eksem, Fibromyalgi, Förkylning, Förstoppning, Diarré, Klumpkänsla i hals, Migrän, Magkatarr, Nackspärr, I.B.S, Infertilitet, Insomnia, Ischias, oregelbunden menstruation, Reumatism, Rosacea, Sköldkörtelproblem, Stress.


Pris: 2000 kr inklusive moms
Digital kursmaterial ingår 

 

K. Kosmetisk Akupunktur och viktminskning (Förkunskapskrav kurs E) 

Genom att stimulera hudfascialskiktet, fettlagret och akupunkturpunkter, främjar flödet av lokala qi och blod, snabbare föra bort metaboliska avfall från ansiktet, så att huden förbättras och strammas för att uppnå rynke minskning, och skapa en friskare färg i ansiktet. Skönheten kommer inifrån.
Ingen operation, ingen injektion, inga produkter krävs. Man behöver inte oroa för biverkningar av produkt och risker för kirurgi. Helt säkert.
 
Viktminskning genom akupunktur kan sönderdela fettceller, kroppens storleken kan minska efter en behandling, efter en del behandlingar kan vikt gå ner, sömnkvaliteten förbättras. 

Medan viktminskning kan kroppsfunktion förbättras. Det är också effektiv att minska lokal fett, t.ex, buk, arm, lår, nacke.

 
Pris: 2000 kr inklusive moms
 
 
 

 

Om man vill fråga eller anmäla, skicka e-post till rydaku@gmail.com. Det finns möjlighet att lära sig avancerad nivå efter kurserna.