Kurser för hälsa

De fem elementen

Bildens författare: Parnassus

Jag anordnar kurser för de som vill lära något för egen hälsas skull. Varje kurs är fristående, men att lära från kurs A till C rekommenderas. I kurserna kommer jag att lära ut en del essens som kan förebygga sjukdomar på kort tid. Jag kommer lära ut det jag tycker är viktigt och undervisa den del som är lätt att förstå och som kan användas av en svensk. 

Kurserna är enkla och lärs ut på kort tid. Man kommer att förstå att kinesisk medicin inte är svårt att lära och använda. 

Anmälan är bindande, i alla fall har man 14 dagars rätt att ångra sig.  

 

Man får läsa kurser feedback här.

A. Baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin (Krävs inte förkunskap)

Denna kursen vänder sig till de som vill lära något för egen hälsas skull, och massör eller motsvarande som vill bredda sin kompetens med kunskaper inom kinesisk medicin. 

Kurs innehåller:

Teoretiska grunder för den kinesiska medicinen, Yin & Yang, de fem elementen, organfunktioner, essens, Qi, själen, blod, kroppsvätskor, yttre och inre orsaker till sjukdomar. 

Kurs avgift: 500 kr inklusive moms

Digital kursmaterial ingår  

13:00-17:00,  2/9 , Halmstad

Sista anmälningsdag 20/8.

 

B. Främjar självläkning och kostlära enligt Kinesisk medicin(Krävs inte förkunskap)

Denna kursen vänder sig till de som vill lära något för egen hälsas skull, och massör eller motsvarande som vill bredda sin kompetens med kunskaper inom kinesisk medicin.  

Kurs innehåller:

Förebyggande Principer, Hälsa konservering, Att vårda psykiska tillstånd, Måttlig arbete och vila, Rätt levnadsvanor, Kontrollera önskningar, Balansera Yin & Yang, Att vårda inre organ, Orsaker till några vanliga symtom, Sätta diagnos själv enligt kroppensorgan klockan, Rätt kost och livsstil, Kroppen och livsmedels natur, Säsong och livsmedel, Livsmedel för olika inre organ

13:00-17:00, 9/9, Halmstad

 Kurs avgift: 500 kr inklusive moms

Digital kursmaterial ingår

Krav för kursstart- minst 4 deltagare

Sista anmälningsdag 26/8.

 

C. Kroppens hemlighet från Öst--Meridiansystem och dess funktion och användning (Krävs inte förkunskap)

Denna kursen vänder sig till de som vill lära något för egen hälsas skull, massör eller motsvarande som vill bredda sin kompetens med kunskaper inom meridianer, och de som vill lära akupunktur eller akupressur. 

Kurs innehåller två delar

1. Olika meridiansystem

2. Viktiga punkter lokalisation 

Punkter som kan behandla "het" problem 

Punkter som kan behandla värk, stel problem  

Punkter som kan behandla slem  

Punkter för att diagnosera och behandla Lung, Lever, Gallblåsa, Mjälten, Njuren, Tjocktarm, Hjärtsäck, Hjärt, Magsäck, Tunntarm, Urinblåsa problem  

Kurs avgift: 500 kr inklusive moms  

Digital kursmaterial ingår

Krav för kursstart- minst 4 deltagare

13:00-17:00, 15/9, Halmstad

Sista anmälningsdag 3/9.

 

D. Moxibustion kurs

Man kan använda Moxibustion att behandla själv och familj. För att lära Moxibustion kurs, behöver man ha förkunskap i TCM, eller ha deltat mina kurser "Baskunskaper inom traditionell kinesisk medicin" och "Kroppens hemlighet från Öst--Meridiansystem och dess funktion och användning".

Moxibustion, örtbränning är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin och är i princip detsamma som akupunktur.

Moxibustion innebär att man behandlar med en glödande rulle bestående av gråbo. Den har en temperatur av ungefär 60-70 Celsius. Avsikten är att värma och stärka flödet av Qi i kroppen och skingra vissa patogena inflytanden.

Den moxa stick hålls över specifika områden, ofta motsvarande vissa akupunkturpunkter. Glödande änden av moxa stick hålls om en tum eller två ovanför ytan av huden tills rodnar området och blir fylls av värme.

Det är inte ovanligt att patienter som fick moxibustion att rapportera en plötslig översvämning av värme som snabbt strålar längs en viss väg bort från applikationsstället. Detta är ett bra resultat, eftersom det indikerar Qi har befriats i kanalen.

 

Kurs avgift: 500 kr inklusive moms  

13:00-17:00, 16/9, Halmstad

Sista anmälningsdag 4/9.

 

 

Om man vill fråga eller anmäla, skicka e-post till rydaku@gmail.com. 

Man kan betala med ActiWay eller faktura.